A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

S&J története

Ha van egy szó, amit az emberek a Sheffield névvel társítanak az az acél. A nagyváros (egykor csupán egy város) ismert volt a kések gyártásáról már a 14. században és az 1600-as évekre Anglia fő evőeszköz gyártó központjává vált. Az 1740-es években felfedezték az olvasztótégelyes acélgyártási folyamat egy formáját, ami lehetővé tette jobb minőségű acél gyártását, mint ami korábban kapható volt és ez az innováció megsarkantyúzta Sheffield növekedését ipari városként. És nem sokkal később - 1760-ban - lefektették a város egyik legjobban ismert cégeinek és az acéllal szinonimát jelentő cégnek, a Spears & Jackson cégnek az alapjait.

Ugyanabban az évben történt, hogy egy John Love és egy Wakefieldi szövetárú kereskedő, Alexander Spear felismerték, hogy az acél jobb megélhetést kínál mint a ruha és együtt üzletet kötöttek.   1814-re az üzlet átkerült Alexander unokaöccséhez, John-hoz, aki felvett egy inast - Sam Jacksont - a fűrész készítés művészetét, szakmáját vagy titkait. Sam első munkája az volt, hogy pengéket hurcoljon a kovácstól a köszörűkövekhez és mégis, 1830-ra - nyilvánvalón bizonyította az értékét és egy új partnerség alakult - Spear & Jackson néven. Neill Tools, a Spear & Jackson anyavállalata, miközben 'csak' 1989-ig tudja bemutatni a történetét, amikor James Neill, egy sikeres könyvelő, áttért az acélgyártásba és szabadalmaztatta az 'összetett' acélt (acél- megtámasztott vas) terméket a fémfűrészek pengéihez. Az Eclipse márkanév 1909-ben történt bejegyeztetése után, Neill 1911-ben megkezdte a világ első összetett acél fémfűrész lapjainak gyártását.

1924-re kereteket adtak a választékhoz és a vállalat bemutatta a fémfűrészek azon klasszikus alakját, amit jelenleg minden fémfűrész tükröz. Gyorsan áttérve a 80-as évekre, Neill Tools felvásárolta a Spear & Jackson céget 1985-ben, átnevezve az üzletet Spear & Jackson plc (részvénytársaság) névre 1995-ben. Azonban Neill, Eclipse és Spear & Jackson nem jelentik a teljes márka történetet. A csoport tartalmazza a híres WHS vakolókanál márkát is. Az eredetileg William Hunt & Sons néven ismert cég, a WHS népszerűen hangoztatta, a 'Dolgozz keményen vagy éhezel' álláspontot és - egyebek között felmutatta a 4-hüvelykes fugázó vakolókanalat amelyet különösen a régészek kedvelnek; sorok amelyek kitörnek az Internetből amikor más vakolókanál gyártó vállalatok megpróbálják megnyerni ezeknek az 'idő csapat' ásóknak a szívét és eszét. Szintén a vállalaton belül van jól-ismert Tyzack vakoló szerszám választék. Egy másik Sheffieldi legény, William Tyzack (1781 - 1858) alapításával, a vállalat valóban nagy léptekkel haladt előre az unokatestvére Joseph révén. Miután kialakított egy jövedelmező munka kapcsolatot az Isle of Man Steam Packet Company céggel, Joseph bejegyeztette 1847-ben a Cutler Vállalattal az Isle of Man triskelion 'lábakat' - amelyeket még ma is büszkén visel a vállalat.

A több évszázados tapasztalat és innováció eredményezte azt az anyagi és fejlesztési tapasztalatot, ami jelen van a vállalatnál napjainkban is és, a "folyamatos innováció" ami benne van a vállalati szellemiség lényegében. Ez a törekvés a termék anyagok és teljesítmény tökéletesítésére látható számtalan módon a vállalat 3,000 termékében. A szervezet hosszú utat tett meg 1760 óta és a Spear & Jackson Csoport. A cégcsoport gyárt és forgalmaz kerti szerszámokat, meteorológiai berendezéseket, famegmunkáló szerszámokat és mágneses berendezéseket az alábbi márkanevek alatt: Neill Tools, Bowers, Robert Sorby, Moore és Wright, Eclipse, WHS és Tyzack. Az Angliában, Franciaországban és Ausztráliában lévő részlegekkel a Spear & Jackson forgalmaz termékeket az egész világon. 2013 ősze óta már Magyarországon is megvásárolható a cég kerti szerszámai.